Nieuws

Ajax-RvC weigert Mislintat-vragen te beantwoorden: 'Tadic gaat niet zomaar weg'

Ajax-RvC weigert Mislintat-vragen te beantwoorden: 'Tadic gaat niet zomaar weg'

17-11-2023 16:28

De leden van de raad van commissarissen van Ajax willen vooralsnog geen vragen beantwoorden over Sven Mislintat. Zij kwamen vrijdag bijeen tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering. Er loopt momenteel een onderzoek naar de transfers die de inmiddels vertrokken Duitse technisch directeur gedurende zijn functie heeft gedaan.

Dat wordt uitgevoerd door accountantskantoor KPMG. Leo van Wijk, die tijdens de vergadering officieel werd benoemd tot rvc-lid, beantwoordde een vraag van een boze aandeelhouder. "U verwijst naar mediaberichten", zei hij, geciteerd door De Telegraaf. "Met groot respect voor de media, we kunnen niet alles wat daar staat automatisch voor waar aannemen. Emotioneel gezien begrijp ik het, maar je moet je oordeel baseren op alle feiten als die bekend zijn."

"Het KPMG-onderzoek loopt, wij gaan in gesprek met medewekers", vervolgt hij. "Vraag ons nu niet wat we gaan doen, we zijn aan het inventariseren. Dat is goed bestuur." Volgens Van Wijk waren er halverwege dit jaar al signalen binnen de club over verkeerd management. "Een Gerald Vanenburg, een Dusan Tadic, die gaan niet zomaar weg bij Ajax."

Vrijdag werd eveneens bekend dat de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) vermoedt dat Mislintat bewust heeft meegewerkt aan oplichting. "Op basis van de prijzen die Mislintat namens Ajax heeft betaald voor spelers van twijfelachtige kwaliteit, ben ik ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is", zei voorzitter Gerben Everts tegen Het Parool.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!