Nieuws

Burgemeester Rotterdam overweegt sfeeracties Feyenoord te verbieden na onderzoek

Burgemeester Rotterdam overweegt sfeeracties Feyenoord te verbieden na onderzoek

14-11-2023 23:42
1

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is zodanig geschrokken van de uitkomst uit het onderzoek naar de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van vorig seizoen, dat hij overweegt om grootschalige sfeeracties in De Kuip wil verbieden.

Uit het onderzoek van het Auditteam Voetbal en Veiligheid (AVV) is het een wonder dat er tijdens de wedstrijd van 5 april geen gewonden zijn gevallen. Het AVV kaartte de sfeeractie met vlaggen en vuurwerk al zeer gevaarlijk aan. Feyenoord zelf gaf aan het onderzoek zeer serieus te nemen, waar nu ook burgemeester Aboutaleb van zich heeft laten horen. De burgemeester reageert tegenover de NOS geschrokken en overweegt maatregelen te gaan nemen. "Net onder het spandoek waren veel vuurwerk en fakkels. Als dat spandoek vlam vatte, kon dat ernstige gevolgen hebben. Daar moeten we lering uit trekken", meent Aboutaleb, die volgens de omroep denkt aan een verbod op grootschalige sfeeracties als die tegen Ajax in de beker. 

Daarnaast uit Aboutaleb nog kritiek uit op Feyenoord, vanwege de overvolle tribunes in De Kuip. "Misschien betekent het dat dat deel van het stadion te druk is. Er worden meer kaartjes verkocht dan dat er mensen mogen staan."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

(edited)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!