Nieuws

Je moet bij het Nederlands elftal de individueel beste spelers selecteren

"Je moet bij het Nederlands elftal de individueel beste spelers selecteren"

13-11-2023 19:43 Laatste update: 19:48

Kenneth Perez vindt het niet meer dan logisch dat PSV'ers Guus Til en Jordan Teze niet bij de Oranje-selectie zitten. Volgens Deense analist van ESPN zijn beiden 'individueel niet goed genoeg'. 

PSV heeft de eerste twaalf wedstrijden in de Eredivisie ruimschoots gewonnen, waar Guus Til en Jordan Teze een bijdrage aan geleverd hebben. Dat betekent echter niet dat ze opgeroepen moeten worden voor Oranje, zegt Perez bij Dit Was Het Weekend. "Je moet bij het Nederlands elftal de individueel beste spelers selecteren.  En dat zijn zij niet."

 
Volgens Perez is het onbelangrijk hoe een 'team' draait. "PSV is misschien wel het beste team, maar dat wil niet automatisch zeggen dat de spelers dan het beste zijn. In theorie zou je zeggen: PSV staat bovenaan, nog niks verloren, dus je selecteert alle Nederlanders die er spelen. Maar zo werkt het internationaal niet." 
 
Jorrel Hato, van Ajax, kreeg wel een uitnodiging van Ronald Koeman. "Ik snap dat wel", geeft de oud-middenvelder aan. "De bondscoach moet de individueel beste spelers kiezen en dat zijn Til en Teze niet. Hato is dat op zijn positie wel." Oranje speelt zaterdag om 20.45 uur tegen Ierland in de Johan Cruijff ArenA. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!