Michael Reiziger wil de Jong Oranje-selectie zo veel mogelijk intact houden

Reiziger gaat in op Gravenberch-keuze: 'Dit is geen straf meer, ofzo'

13 november 2023 om 17:30
Laatste update: 13 november 2023 om 20:21

Jong Oranje-bondscoach Michael Reziger heeft duidelijkheid gegeven over de afwezigheid van Ryan Gravenberch. De 21-jarige middenvelder maakt indruk bij Liverpool en speelde onder Jürgen Klopp al twaalf wedstrijden.  

Begin september meldde de oud-Ajacied zich nog af bij Jong Oranje vanwege zijn net afgeronde transfer. Daar heeft het niks mee te maken, aldus Reiziger tegenover Voetbal International. "Dit is geen straf meer, ofzo. Helemaal niet. Dat is al achter de rug. Maar ik vond het belangrijk om zo veel mogelijk vast te houden aan deze groep." 
 
Jong Oranje speelt in de komende interlandperiode tegen de leeftijdgenoten van Gibraltar en Zweden. Reiziger wil de selectie zo veel mogelijk intact houden. "Omdat je toch drie keer kort achter elkaar periodes samen bent. Daarin wordt de speelstijl ook wat duidelijker. Dus dan wil je niet te veel wisselen", verklaart de oud-verdediger. 
 
Ook Jorrel Hato zit niet bij de selectie. De zeventienjarige verdediger van Ajax is opgeroepen voor het grote Oranje. "Je bespreekt het natuurlijk van tevoren, dus je weet dat het eraan zit te komen", is Reizigers reactie.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!