Slot haalt transfervrij talent tóch bij de groep, Nederlandse clubs op vinkentouw

28 juni 2022 om 10:55
Laatste update: 28 juni 2022 om 11:03

Ömer Gündüz heeft een aflopend contract bij Feyenoord, maar Arne Slot laat de defensieve middenvelder annex centrale verdediger toch meetrainen bij het eerste. Ondertussen zitten er verschillende Nederlandse clubs op het vinkentouw, meldt VoetbalNieuws.

Gündüz maakte in 2012 de overstap van Excelsior Maassluis naar de jeugd van Feyenoord en doorliep sindsdien alle jeugdelftallen. In totaal speelde de spelverdeler liefst dertig wedstrijden voor Feyenoord O21. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nog niet. Gündüz kon zijn contract bij Feyenoord verlengen, maar in de zoektocht naar speeltijd besloot de middenvelder anders.

Meerdere clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zitten achter het 21-jarige talent aan. De jeugdexponent van Feyenoord is vanwege zijn transfervrije status een aantrekkelijke optie. Mogelijk lonkt echter tóch een langer verblijf bij Feyenoord. Slot heeft de middenvelder bij het eerste gehaald. In eerste instantie is dat om zijn conditie op peil te houden.

Mochten Feyenoord en Gündüz toch een hernieuwde samenwerking aangaan, dan kan de middenvelder gaan concurreren met onder meer Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en Jorrit Hendrix.