'Strand Larsen geniet buitenlandse interesse: Groningen ontvangt eerste bod'

24 juni om 19:26

Het getouwtrek om Jürgen Strand-Larsen is begonnen. De spits van FC Groningen kan rekenen op belangstelling van Bologna, Besiktas en Strasbourg. Eerstgenoemde heeft naar verluidt een bod uitgebracht op de 22-jarige Noor.

Dat meldt Voetbal International. Besiktas en Strasbourg gaan zich mengen in de concurrentiestrijd om Strand-Larsen, waardoor Groningen in een luxepositie verkeerd. De Noorse aanvalsleider ligt nog tot de zomer van 2024 vast in Groningen, waardoor de Eredivisionist de nodige miljoenen hoopt binnen te harken. Na de miljoenentransfer van Bjorn Meijer, kan Strand-Larsen de clubkas van de Trots van het Noorden deze zomer voor de tweede keer spekken.

De Noorse aanvaller blijkt tot nu toe een schot in de roos van Groningen. De spits kwam in 2020 over van het Noorse Sarpsborg 08. Destijds werd er ruim één miljoen euro betaald voor de goaltjesdief. Strand-Larsen maakte het afgelopen seizoen indruk in de Eredivisie en scoorde veertien keer in 32 wedstrijden. Ook gaf de Noor twee assists.