Transfernieuws

'Club Brugge staat op het punt gevallen Engelse cultheld Carroll vast te leggen'

'Club Brugge staat op het punt gevallen Engelse cultheld Carroll vast te leggen'

23-06-2022 16:32 Laatste update: 16:36

Club Brugge is hard bezig een opvallende transfer af te ronden. Het Nieuwsblad meldt dat Andy Carroll aanwezig is bij de club om een medische keuring af te ronden. Carroll was in 2012 de Britse recordaankoop van Liverpool FC, maar wist in de daaropvolgende jaren niet te overtuigen. 

Het Belgische blad meldt dat Carroll op het punt staat een contract te tekenen bij Blauw-Zwart. Carroll (33) is een ervaren spits die uit zijn contract loopt bij West Bromwich Albion. De fysiek sterke spits loopt al sinds 2006 mee in de voetbalwereld en werd in 2011 wereldnieuws toen hij voor ruim 40 miljoen euro de overstap naar Liverpool maakte. Nu is de kans groot dat Carroll de opvolger wordt van Bas Dost, die binnenkort uit zijn contract loopt.

Carroll kon zijn bij Newcastle United verworven status als topspits echter niet waarmaken bij The Reds en hij vertrok in 2013 naar West Ham United. Zes jaar later keerde de spits terug bij zijn oude liefde Newcastle. Carroll speelde het afgelopen seizoen bij West Bromwich Albion en deed het daar naar behoren: de spits maakte vijf treffers in 22 wedstrijden en wordt nu waarschijnlijk de ploeggenoot van Noa Lang.