Het nieuwe Argentijnse 'monster' onder de lat bij PSV: wie is Walter Benitez?

21 juni 2022 om 21:52
Laatste update: 22 juni 2022 om 12:33

PSV heeft de smaak te pakken op de transfermarkt. Waar de Eindhovenaren maandag Boy Waterman als eerste aanwinst voor het komende voetbalseizoen presenteerde, kwamen daar dinsdag Ki-Jana Hoever en Walter Benitez bij. Waar de eerste twee genoemde namen wat bekender zullen zijn, zal die van Benítez wellicht wat wenkbrauwen doen fronsen. Wie is dit nieuwe Argentijnse ‘monster’ van PSV?

De carrière van Benítez

Benítez is een 1.91 meter lange Argentijnse doelman die is gestart bij Quilmes AC, waar hij zijn debuut maakte in het seizoen 2013/2014. In de drie jaren die daarop volgde, ontwikkelde hij zich tot eerste doelman en een vaste waarde voor de club. Dat bleef niet onopgemerkt in Europa. Het was OGC Nice dat hem in de zomer van 2016 naar Frankrijk haalde.

Het eerste jaar bij Nice begon moeizaam voor Benítez, die genoegen moest nemen met een plek op de bank achter de Franse doelman Yoan Cardinale. In het tweede seizoen won hij de concurrentiestrijd en verdween hij niet meer uit de basis van de club uit de Côte d'Azur, en uiteindelijk was hij hier in totaal zes seizoenen actief. Zijn hoogtepunt beleefde hij dit jaar nog, door zich met Nice te plaatsen voor de finale van de Coupe de France. Dat moment van triomf ging helaas aan de neus van de doelman voorbij. Hij nam de gehele wedstrijd plaats op de bank en Nice verloor de finale met 0-1 van FC Nantes

Bij de nationale ploeg van Argentinië heeft Benítez nog weinig te vertellen gehad, hij kwam in totaal tot een magere drie interlands bij de beloften van de Zuid-Amerikanen.

De muur van 2021-2022

 “Na zes seizoenen in Frankrijk was ik toe aan verandering”, klikt het uit de mond van Benítez, die een verschrikkelijk goed seizoen in de Ligue 1 achter de rug heeft. Hij miste slechts één wedstrijd en kreeg in de overige 37 wedstrijden die hij wel keepte slechts 35 goals tegen. Mede door zijn toedoen schaarde Nice zich naast kampioen Paris Saint-Germain met de minste doelpunten (36) en werd het tweede in het cleansheet-klassement, achter Olympique Marseille.