Nieuws

Neres verwacht weinig aanpassingstijd: 'Iedereen spreekt hier Portugees'

Neres verwacht weinig aanpassingstijd: 'Iedereen spreekt hier Portugees'

21-06-2022 09:07

David Neres is dolgelukkig met zijn overstap naar Benfica. De Braziliaan verliet maandag officieel Shahktar Donetsk, zonder één officiële wedstrijd te spelen, en tekende een vijfjarig contract bij het Benfica van Roger Schmidt. 

De oud-Ajacied komt bij de club terecht die Ajax in de achtste finales van de Champions League uitschakelde. "Benfica is een grote club in Europa, maar eigenlijk in de hele wereld", stelt Neres, geciteerd door Voetbal International. "Het is fijn om aan te komen in een land waar iedereen Portugees spreekt. Ik ben heel blij om hier te kunnen tekenen."

Neres kwam in Nederland moeilijk op gang en had moeite met alle aanpassingen, zowel met de taal als de cultuur. "Ik denk dat het gemakkelijk zal zijn hier. Ik heb in Nederland vijf jaar gewoond, maar daar zijn de taal en het klimaat totaal anders. Hier, in Portugal, heb ik alles zoals het thuis ook is. Daardoor verwacht ik dat het sneller gaat."

De Braziliaanse speelde al eens in Estádio da Luz, waar Benfica de thuiswedstrijden afwerkt. "Dat weet ik nog wel. Het was een mooi moment in mijn tijd als speler van Ajax. We haalden toen de halve finale. Ik hoop het nog eens mee te maken nu met Benfica. Destijds voelde ik al de warmte van de fans. De sfeer in het stadion was geweldig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!