Nieuws

'Lyon verkoopt club aan Amerikaan, Bosz krijgt direct doelstellingen mee'

'Lyon verkoopt club aan Amerikaan, Bosz krijgt direct doelstellingen mee'

21-06-2022 08:06

Peter Bosz weet binnenkort waar hij aan toe is bij Olympique Lyonnais. De Franse club wisselt na 35 jaar van hand en wordt overgenomen door de Amerikaanse investeerder John Trextor, die een duidelijk plan heeft met Les Gones

De overname is in kannen en kruiken en is enkel een kwestie van tijd, meldt CBS Sports. De club had afgelopen donderdag al een bestuursoverleg waarin de overname ook ter sprake kwam. Textor bezit naast Olympique Lyon ook al veertig procent van het Londense Crystal Palace en heeft een duidelijk idee waar hij met de Franse club naartoe wil. 

"Mijn voetbalplan is om een ​​ecosysteem van coöperatieve topclubs te creëren die zullen profiteren van het delen van een wereldwijde voetafdruk van talentidentificatie", stelt Textor, die een eigen soort 'City Group'-imperium wil opbouwen. "De dominantie van bepaalde rijke clubs is schadelijk voor de rest van het voetballandschap", stelt de investeerder, die ook delen bezit van het Braziliaanse Botafogo en het Belgische RWD Molenbeek.

Textor heeft één hoofddoel voor Lyon, namelijk terugkeren naar een Europese competitie. Bosz werd het afgelopen seizoen teleurstellend achtste en greep naast Europees voetbal, maar behield toch het vertrouwen van het bestuur. Een dergelijk seizoen kan de Nederland niet nogmaals overkomen. "Ik wil weer voor de Franse titel gaan. En daarna Europees zilverwerk veroveren", besluit Textor. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!