Sparta dendert door en is in gesprek met Arsenal over het broertje van Rekik

20 juni 2022 om 12:39
Laatste update: 20 juni 2022 om 14:59

De telefoon van Sparta staat roodgloeiend deze transferzomer. De Rotterdammers trokken al Nick Olij, Youri Schoonderwaldt, Mike Eerdhuizen en Charles-Andreas Brym al aan en zijn in de markt voor Joshua Kitolano, maar er moet nog een speler bijkomen. Omar Rekik – het broertje van Karim Rekik - moet de gelederen komen versterken op huurbasis, meldt VoetbalPrimeur.

De twintigjarige Omar Rekik speelt zijn wedstrijden voor Arsenal. Van een klinkende deal is nog geen spake, maar naar verwachting zal de verdediger zich snel op Het Kasteel melden. Rekik zou daarmee de zesde versterking moeten worden.

Rekik werd in 2021 naar Engeland gehaald, dat hem uit de jeugd van het Duitse Hertha BSC wegplukte. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam hij nog niet, zijn wedstrijden werden vooral in de belofenploeg afgewerkt.

Rekik is ambitieus, en wil graag minuten maken om zich in de kijker te spelen van de bondscoach van Tunesië. De Noord-Afrikanen nemen deel aan het WK en Rekik zou die ervaring nu al graag mee willen maken.