Nieuws

FIFA maakt speelsteden voor 2026 bekend: 'Wordt de beste show ter wereld'

FIFA maakt speelsteden voor 2026 bekend: 'Wordt de beste show ter wereld'

17-06-2022 07:27
1

De FIFA heeft de speelsteden van het WK 2026 bekendgemaakt in de nacht van donderdag op vrijdag. Het mondiale eindtoernooi vindt plaats in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. 

De speelsteden werden bekendgemaakt via een live uitzending in New York. Het zal het eerste eindtoernooi zijn waarin 48 landen meedoen, waardoor er ook meer speelsteden nodig zijn om de grotere hoeveelheid wedstrijden te kunnen afwerken. "We feliciteren de 16 gaststeden van de FIFA met hun buitengewone inzet en passie. Vandaag is een historische dag voor iedereen in die steden en staten, voor de FIFA, en voor Canada, de VS en Mexico die de beste show ter wereld zullen neerzetten", zegt voorzitter van de FIFA, Gianni Infantino. 

Alle drie de landen die het WK in 2026 gaan organiseren, wisten zich ook te kwalificeren voor het eindtoernooi WK van dit jaar, dat over vijf maanden plaatsvindt. De Verenigde Staten zit in een groep met Engeland, Iran en Wales. Mexico neemt het op tegen Argentinië, Polen en Saudi-Arabië. Canada strijdt tegen België, Marokko en Kroatië.