Transfernieuws

Vormer zingt toontje lager en sorteert voor op mogelijk langer verblijf bij Brugge

Vormer zingt toontje lager en sorteert voor op mogelijk langer verblijf bij Brugge

16-06-2022 22:22

Ruud Vormer stond voor een vertrek bij Club Brugge, maar lijkt daar toch wat op terug te komen. De middenvelder is al acht seizoenen in dienst van Brugge, en lijkt hier toch een negende seizoen aan te willen plakken.

Vormer is in het verleden belangrijk geweest voor Club, alleen is in het afgelopen seizoen voorbij gestreefd. Zowel Philippe Clement als Alfred Schreuder posteerde hem vaker op de bank dan in de basis. Een vertrek lag dan ook op de loer, alleen is daar nog geen sprake van volgens Het Laatste Nieuws.

De oud-middenvelder van AZ, Roda JC en Feyenoord sluit dan ook ‘gewoon’ aan in de voorbereiding van de blauw-zwarten. Zulte Waregem had wel oren naar de diensten van Vormer, maar tot een overgang gaat het niet komen. Dat Vormer vertrekt kan nog altijd, maar alleen wanneer er een interessante optie voorbij komt.

Voor Vormer lijkt de strijd dus nog niet gestreden bij Brugge. Al met al kwam hij het afgelopen seizoen toch tot 36 duels, waarin hij vijf keer wist te scoren en zeven assists wist te geven. Zijn contract loopt nog een jaar door.