Kopenhagen breekt met Jörgensen na negen duels: 'Hebben andere competenties nodig'

15 juni om 15:38
Laatste update: 15 juni om 15:40

Nicolai Jörgensen moet FC Kopenhagen na één seizoen verlaten. De voormalig spits van Feyenoord tekende afgelopen seizoen bij de Deense topclub, maar wist niet zijn niveau uit zijn periode in Nederland te halen.

Kopenhagen heeft besloten om het contract van Jörgensen niet te verlengen, hij speelde afgelopen seizoen slechts negen officiële duels. "We zijn erg blij dat we Nicolai de afgelopen zes maanden in de ploeg hadden. Met zijn ervaring op het veld en in de kleedkamer is hij van waarde geweest. Hij is nog steeds een geweldige voetballer, maar in onze evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat we andere competenties nodig hebben voor onze aanvalspositie", aldus technisch directeur Peter Christiansen op de clubsite van Kopenhagen.

Jörgensen had graag nog langer in Denemarken willen voetballen, maar moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe club. "Het is geen geheim dat ik de hoop had hier langer te blijven. Ik hou erg van de club en het zal altijd mijn club in Denemarken blijven, daarom heb ik me ook tot het uiterste ingespannen om hier deze winter te komen. Ik heb een aantal interessante opties die ik nu met mijn familie moet overwegen. Ik wens iedereen bij FC Kopenhagen het beste in de toekomst en kijk ernaar uit om het team in de toekomst te volgen."