Nieuws

Update: 'Bruma vertrekt van PSV naar Fenebahçe met huurconstructie'

Update: 'Bruma vertrekt van PSV naar Fenebahçe met huurconstructie'

15-06-2022 09:56 Laatste update: 10:04

Armindo Bruma maakt officieel de overstap van PSV naar Fenerbahçe. De Portugese vleugelaanvaller wordt de eerste nieuwe aanwinst van de Turkse grootmacht.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Fenerbahçe zou Bruma 'zo snel mogelijk' willen overnemen. De 27-jarige Portugees is al onderweg naar Turkije met zaakwaarnemer Catio Baldé om de deal af te ronden. Hij moet enkel nog gekeurd worden.

Bruma staat nog één jaar onder contract in het Philips Stadion, waardoor hij voor een redelijk bod mag vertrekken uit Eindhoven. Het ED schrijft dat Fenerbahçe de vleugelaanvaller voor meerdere miljoenen willen losweken bij PSV, de Turkse grootmacht meldt zelf dat het om een huurdeal gaat.

PSV nam Bruma in de zomer van 2019 voor zo'n twaalf miljoen euro over van het Duitse RB Leipzig. Hij beleefde een moeizaam eerste seizoen in Nederland, waarna hij in het seizoen 2020/2021 werd verhuurd aan Olympiakos. Er werd een optie tot koop afgedongen, maar deze optie werd uiteindelijk niet gelicht door de Grieken. Tot op heden speelde Bruma 46 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij tien keer scoorde en vier assists leverde.

Update: Bruma is officieel speler van Fenerbahçe. De Turkse club huurt de speler in eerste instantie, maar wel met een verplichte optie tot koop. Het contract van Bruma liep nog tot de zomer van 2024. Hoe hoog de verplichte optie tot koop is, is volgens het Eindhovens Dagblad vier miljoen euro.