'Niemand had verwacht dat PEC, Heracles en Willem II zouden degraderen'

9 juni om 16:48
Laatste update: 9 juni om 17:59

René Hake staat vanaf komend seizoen aan het roer bij Go Ahead Eagles en kan een zware uitdaging verwachten. Veel sterkhouders zijn vertrokken uit Deventer en dus moet er opnieuw gebouwd worden.

"Dat er nog spelers bij moeten, is duidelijk", begint Hake in gesprek met Voetbal International. "Er zijn veel sterkhouders vertrokken en we zijn druk bezig de gaten te vullen met kwalitatief goede spelers. Het is niet zo moeilijk om te zien wat we zoeken. In iedere linie zijn er namelijk goede spelers weggegaan. Jay Gorter, Sam Beukema, Luuk Brouwers en Ragnar Oratmangoen zijn daar de voorbeelden van."

De oud-trainer van FC Utrecht heeft een duidelijk doel bij zijn nieuwe club. "Handhaving blijft vooralsnog het doel en dat is op dit moment in de situatie waarin Go Ahead zit een fifty-fifty-verhaal. Dat was het vorig seizoen en dat is het nu ook. Als de club doorgroeit, wordt dit anders." Hake verwacht een flinke concurrentiestrijd om de veilige plekken. "Kijk naar afgelopen seizoen, voor aanvang van de competitie had toch ook niemand verwacht dat PEC Zwolle, Heracles Almelo en Willem II zouden degraderen. Als we komend seizoen opnieuw slagen in de Eredivisie te blijven, dan hebben we het samen heel goed gedaan."