Nieuws

'Club Brugge shopt bij FC Barcelona: 4,5 miljoen euro voor Spaans talent'

'Club Brugge shopt bij FC Barcelona: 4,5 miljoen euro voor Spaans talent'

08-06-2022 17:37 Laatste update: 17:48

Club Brugge heeft beet: Ferran Jugla gaat volgend seizoen de voorhoede versterken. De 23-jarige spits van FC Barcelona kost naar verluidt zo'n 4,5 miljoen euro en is woensdagmiddag gepresenteerd.

Brugge heeft zijn tweede zomeraanwinst binnen. Na FC Groningen-verdediger Björn Meijer, komt nu ook Barcelona-spits Jutgla de Belgische grootmacht versterken. De 23-jarige Spanjaard kwam niet in de plannen van trainer Xavi voor, waardoor hij op zoek ging naar een nieuwe werkgever. 'Blauw-zwart betaalt 4,5 miljoen euro voor de Spanjaard', zo schrijft Het Nieuwsblad.

Jutgla maakte afgelopen seizoen onder Ronald Koeman zijn opwachting in de hoofdmacht van Barcelona. Hij speelde uiteindelijk acht officiële duels voor Barça, waarin hij twee keer scoorde. De Spanjaard werd vervolgens weer naar het tweede elftal gestuurd, waar hij uiteindelijk negentien keer het net wist te vinden.

Naast een nieuwe spits, is Brugge ook nog op zoek naar een vleugelaanvaller. Naar verluidt worden Christos Tzolis (Norwich City) en Kastriot Imeri (Servette) op de voet gevolgd door de Belgische grootmacht. Er is echter nog geen witte rook in zicht.