Nieuws

Van Gaal is het niet eens met Driessen: Ik heb voor het eerst je column gelezen

Van Gaal is het niet eens met Driessen: "Ik heb voor het eerst je column gelezen"

07-06-2022 20:01

Louis van Gaal is het niet eens met de column van Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf schreef dat de Belgen niet goed presteerden tegen Oranje.

"Ik heb voor het eerst je column gelezen", begint Van Gaal op de persconferentie. "Voorlopig zal er geen polonaise worden gelopen, als jij zegt dat het allemaal niets voorstelde. Ik denk dat België echt gespeeld heeft om te winnen, in tegenstelling tot wat jouw column zegt. De beste heeft gewonnen. Dat het op een gegeven moment zo fantastisch liep met Nederland en dat bijna iedere kans een goal was, is ook een beetje geluk. Maar je dwingt het af, omdat je goed in de wedstrijd zit."

Het Nederlands elftal moest ver gaan in de wedstrijd tegen België. "Ik geef niet voor niets twee dagen vrij. Ze waren echt op. Het was een heel intense wedstrijd, de Belgen hebben er alles aan gedaan om van ons te winnen. Zeker toen wij na 3-0 voor kwamen te staan, wisselden zij veel. Dat zegt wel iets. Als zelfs Davy Klaassen moe is, moet ik zeggen dat het een intense wedstrijd geweest is."