Nieuws

Deze Feyenoord-speler is rijp voor een transfer: 'Zou Liverpool sterker maken'

Deze Feyenoord-speler is rijp voor een transfer: 'Zou Liverpool sterker maken'

27 april - 10:00

Cristian Willaert suggereert dat Arne Slot, Mats Wieffer zou moeten meenemen naar Liverpool. Deze opmerking maakte hij tijdens een uitzending op ESPN. Willaert ziet een overstap naar The Reds wel zitten, maar tafelgenoten Kees Kwakman en Anco Jansen zien dit anders.

Cristian Willaert is overtuigd van Wieffers potentieel. "Wieffer zou Liverpool denk ik sterker maken." Echter, Anco Jansen ziet dit niet zitten. "Nee, nee. Als je kijkt wat Liverpool met dit nieuwe middenveld een beetje mist, dan is dat creativiteit en jongens die kunnen voetballen. In de oude tijd hadden ze altijd balafpakkers die heel veel gevaar bij de tegenstander weghaalden en dat missen ze nu een beetje. Wieffer is één van de beste balveroveraars van Europa."

Jansen twijfelt echter aan Wieffers geschiktheid voor de Engelse topclub. "Ik ben niet heel erg kapot van Wieffer. Hij heeft voor mij te weinig macht. Ik vind het een goede speler, maar niet voor Liverpool. Ik heb ook nog een beetje in mijn hoofd die laatste wedstrijden in het Nederlands elftal. Ik weet het is een momentopname, maar toen ben ik echt een beetje van hem geschrokken. Hij heeft een heel goed seizoen gespeeld natuurlijk. Hij komt iets tempo te kort voor de absolute top."

Ook Kees Kwakman is niet overtuigd. "Ik zou het gewoon niet doen, want je hebt al wel veel middenvelders daar. Dávid Hancko staat natuurlijk ook veel in de belangstelling, maar daar heb je bij Liverpool Virgil van Dijk staan, dus heb je Hancko niet nodig. Hij kan niet zo maar even bij Liverpool mee ook."