Nieuws

Utrecht bevestigt: wanneer is de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel?

Utrecht bevestigt: wanneer is de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel?

9 mei - 17:04

Na een indrukwekkende carrière van bijna vierhonderd wedstrijden voor FC Utrecht, zal Mark van der Maarel in september officieel afscheid nemen van het professionele voetbal. De 34-jarige verdediger, die eerder in maart aankondigde na dit seizoen te stoppen, krijgt een speciale afscheidswedstrijd in het Stadion Galgenwaard.

Van der Maarel heeft besloten om niet de weg van PEC Zwolle-collega Bram van Polen te volgen, die ervoor koos om geen afscheidswedstrijd te houden. In plaats daarvan neemt Van Polen afscheid rond de wedstrijd tegen FC Twente op 19 mei. Van der Maarel zal nog wél een laatste keer schitteren in het Utrecht-shirt, een eerbetoon dat past bij zijn status als clubicoon.

Afscheidswedstrijd Mark van der Maarel

De details over de afscheidswedstrijd zijn nog schaars, maar het evenement staat gepland voor het weekend van 6 tot 8 september. Na zijn voetbalcarrière zal Van der Maarel niet geheel verdwijnen uit de voetbalwereld; hij begint een maatschappelijke loopbaan bij FC Utrecht. Verder informatie over het exacte programma van de afscheidswedstrijd volgt binnenkort, zo meldt Utrecht.