'Ajax ontsnapt aan beschamende thuisnederlaag in seizoen van de totale mislukking'

25 april - 07:16

In een seizoen vol tegenslagen wist Ajax op het nippertje een thuisnederlaag tegen Excelsior te voorkomen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, waardoor de Amsterdammers nog steeds gevaar lopen om de cruciale vijfde plaats in de Eredivisie te missen, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Europa League. De avond werd gekenmerkt door een rode kaart voor Steven Bergwijn en een dramatische slotfase waarin Ajax alsnog een punt redde. VoetbalNieuws.nl peilt de opinie in de ochtendkranten.

"De gifbeker bij Ajax lijkt nooit leeg te raken", citeert De Telegraaf een marktkoopman over de huidige staat van de club. De woorden leken profetisch toen Bergwijn, tien minuten voor rust en met een 1-0 voorsprong op het scorebord, een penalty veroorzaakte en rood kreeg. Excelsior profiteerde van de man-meer-situatie en scoorde tweemaal, met doelpunten van Julian Baas en Lazaros Lamprou, waardoor Ajax achter de feiten aanliep.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Chuba Akpom echter de 2-2 binnen te tikken, waarmee hij Ajax behoedde voor een complete rampavond. "Tot dat moment viel Ajax met tien man vrij kansloos aan", beschreef Valentijn Driessen. De late gelijkmaker leek echter weinig te veranderen aan de algehele malaise binnen de club, waar elke wedstrijd opnieuw lijkt te eindigen in een nieuwe teleurstelling.

Ook het Algemeen Dagblad benadrukte de impact van het rode moment. "Ajax ontsnapte na rood voor Steven Bergwijn op de valreep aan een beschamende thuisnederlaag tegen Excelsior."

"Ajax wist zichzelf bijna te overtreffen in seizoen van de totale mislukking"

De Volkskrant ging dieper in op de gevoelens rond de wedstrijd. "In het seizoen van de totale mislukking op elk gebied wist Ajax zichzelf woensdag nog bijna te overtreffen", klinkt het. De krant beschrijft de situatie als een wedstrijd waarin "Ajax bijna een uur met tien speelde, na de rode kaart voor Steven Bergwijn."

De kwestie rond de nieuwe trainer blijft ondertussen de gemoederen bezighouden. Graham Potter, de beoogde nieuwe coach, hield zich onzichtbaar tijdens de wedstrijd. Zijn naam gaat rond, maar zijn aanwezigheid werd niet bevestigd. "Potter zag wat heel Nederland weet: de nieuwe trainer van Ajax wacht een gigantisch karwei", aldus De Telegraaf.