Nieuws

Wie is Cavan Sullivan, het 'wonderkind' (14) uit VS dat naar Manchester City gaat?

Wie is Cavan Sullivan, het 'wonderkind' (14) uit VS dat naar Manchester City gaat?

28 maart - 08:30 Laatste update: 08:30

Manchester City gaat aan de haal met Cavan Sullivan, zo melden verschillende Engelse bronnen. De Engelse grootmacht trekt daarmee een veertienjarige voetballer uit de Verenigde Staten aan, die in zijn land bekendstaat als 'wonderkind'. Wie is Sullivan eigenlijk? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Achtergrond en spelerscarrière

Geboren in het noorden van Philadelphia, op 28 september 2009, trad Cavan Sullivan al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn familie door zich aan te sluiten bij de Amerikaanse voetbal jeugdopleiding van Philadelphia Union. Met ouders en een grootvader die zelf een rijke voetbalhistorie hebben en ook broer Quinn Sullivan, die een rol speelde met de Verenigde Staten tijdens het WK Onder 20. Gezien het paspoort van de grootouders van zijn moeder kan Sullivan in de toekomst ook voor Duitsland gaan spelen.

Op slechts 14-jarige leeftijd heeft Sullivan al meer bereikt dan vele jonge voetballers durven dromen. Met een overstap naar Manchester City in het vooruitzicht en lof van enkele van de meest gerespecteerde namen in de sport, is zijn carrière in een stroomversnelling geraakt. Sullivan werd speler van het CONCACAF-toernooi met de Verenigde Staten Onder-15 en won daar ook de Gouden Bal. Hij scoorde drie keer in het toernooi. 

Wat voor plan heeft Manchester City met Sullivan?

Volgens Fabrizio Romano troeft Manchester City onder meer Bayern München, Borussia Dortmund en Real Madrid af in de strijd om Sullivan, die een aanvallende middenvelder is. Gezien zijn leeftijd van veertien mogen de Engelsen hem nog niet naar Europa halen. Volgens The Secret Scout heeft City een uitgestippeld plan voor Sullivan. Wanneer hij de leeftijd van zestien aantikt, moet hij op huurbasis naar Lommel SK trekken. De Belgische club maakt net als clubs als Girona en Troyes deel uit van The City Football Group.

Wat voor speler is Sullivan?

Sullivan is met zijn 1.58 klein van stuk, maar dat is gek gezien zijn nog jonge leeftijd. De Amerikaan staat als aanvallende middenvelder bekend om zijn dribbels, die hij combineert met de nodige goals en assists. Het inzicht dat hij als tiener al in zijn spel legt, is ook één van de dingen die hem kenmerken. 

"Cavan is een fantastisch jong talent. Ik heb nog een kind nog nooit zo zien ontwikkelen als Cavan heeft gedaan", aldus Philadelphia Union II coach Marlon LeBlanc, geciteerd door MARCA. "Hij blijft met beide benen op de grond ondanks de hype rondom hem. Het stijgt hem niet naar het hoofd en dat is fantastisch."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!