Nieuws

Deze schorsing krijgt Ajacied Steven Bergwijn na zijn rode kaart tegen Excelsior

Deze schorsing krijgt Ajacied Steven Bergwijn na zijn rode kaart tegen Excelsior

26 april - 13:09

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst na zijn directe rode kaart tegen Excelsior. In het duel van afgelopen woensdag pakte hij na een halfuur spelen Mimeirhel Benita vast in het strafschopgebied, waarna de aanvaller het veld moest verlaten.

Scheidsrechter Sander van der Eijk had aanvankelijk alleen een strafschop gegeven voor het incident. Echter, na overleg met de videoscheidsrechter, veranderde dat besluit naar een rode kaart voor Bergwijn. Ajax stond op dat moment met 1-0 voor, maar nadat Julian Baas de strafschop benutte, kantelde de wedstrijd. Uiteindelijk werd het 2-2.

Hoeveel wedstrijden schorsing heeft Steven Bergwijn gekregen?

Door de schorsing mist Bergwijn in ieder geval de uitwedstrijd tegen FC Volendam op zondag 5 mei. Ajax, dat ook nog wedstrijden tegen Almere City en Vitesse voor de boeg heeft, zal het dus kort moeten stellen zonder hun aanvaller. De Amsterdammers hopen in het restant van de competitie de vijfde plek te kunnen behouden. Die geeft immers recht op een ticket voor de voorrondes van de Europa League.