Nieuws

Dit is waarom FC Volendam-aanvoerder Mirani door het stof moest na zijn uitspraken

Dit is waarom FC Volendam-aanvoerder Mirani door het stof moest na zijn uitspraken

6 mei - 10:50

FC Volendam-aanvoerder Damon Mirani heeft sorry gezegd voor zijn uitspraken na de wedstrijd met Ajax. De verdediger deed opmerkelijke uitspraken over mede-degradant Vitesse. Wat zei Mirani precies? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Volendam verloor thuis kansloos van Ajax en daarmee viel het doek officieel voor de club uit het vissersdorp. RKC won namelijk op bezoek bij Heracles Almelo en dus moest Volendam winnen om nog kans te maken op de play-offs voor degradatie. Daarmee zijn de twee ploegen die direct degraderen uit de Eredivisie bekend, want eerder kwam het nieuws ook al voor Vitesse. De Arnhemmers kregen een enorme puntenstraf en daardoor was de Keuken Kampioen Divisie een feit.

Wat zei Mirani na afloop van FC Volendam - Ajax?

Als aanvoerder van FC Volendam verscheen Mirani na afloop van het duel zoals gebruikelijk voor de camera's. Tijdens zijn interview met de NOS deed hij echter een bijzondere uitspraak. "Je kan eventueel nog hopen, als Volendam zijnde, dat Vitesse nog failliet gaat. Dat er wat punten afgetrokken worden bij sommige ploegen, dat dat dan iets teweeg kan brengen. Ik weet niet precies hoe dat zit. Het zou natuurlijk wel heel zonde zijn voor Vitesse, maar voor Volendam misschien niet, een laatste reddingsboei." 

Hoe zagen de excuses van Mirani eruit?

De uitspraken van Mirani kwamen ook ter spraken in het NOS-programma Studio Voetbal. Daar werden zijn uitlatingen als zeer bijzonder gezien. Voordat de uitzending begon had de verdediger al zijn fout in gezien en op Instagram verscheen een bericht. 'Sorry aan alle mensen die zich aangesproken voelen. Een interview geven direct na de wedstrijd levert de nodige emoties op en heeft gezorgd voor een ongelukkige uitspraak van mijn kant. Uiteraard hoop ik dat Vitesse volgend seizoen gewoon kan starten aan de competitie.'