Salah belangrijk voor Liverpool met kopdoelpunt: Gakpo zorgt voor mooie assist

5 mei - 18:10

In de topwedstrijd in de Premier League is Liverpool aan de hand van Mohamed Salah op voorsprong gekomen. De Egyptenaar kopte knap binnen bij de tweede paal. Cody Gakpo leverde een fraaie assist af voor het doelpunt.

In de zestiende minuut was het al raak voor Liverpool tegen Tottenham Hotspur. Na een aanval vanuit achteruit kwam de bal op links bij Gakpo. De Nederlander snelde naar binnen en leverde met zijn rechtervoet een mooie voorzet af bij de tweede paal. Daar had Salah net genoeg ruimte om te koppen en zijn bal was te machtig voor keeper Guglielmo Vicario. 

Het resultaat op Anfield kan ook zeer belangrijk zijn voor Manchester United. De ploeg van Erik ten Hag staat na de overwinning van Chelsea achtste, maar het gat blijft bij een nederlaag van Spurs op zes punten. Spurs heeft momenteel de vijfde plek in handen. Die plaats geeft recht aan deelname aan de Europa League.

Naast Gakpo zijn Virgil van Dijk en Micky van de Ven ook twee andere Nederlanders op het veld. Ryan Gravenberch kan de vierde worden die tussen de lijnen komt mocht hij invallen. Jürgen Klopp zette de midenvelder vanaf het begin op de bank.