Frimpong deelt in feestvreugde Leverkusen en tikt vierde treffer binnen

5 mei - 19:25 Laatste update: 19:59

Ook Jeremie Frimpong heeft mogen meedoen in het doelpuntenfestijn van Bayer Leverkusen. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt joeg hij de 1-4 tegen de touwen. Het was zijn negende treffer dit seizoen in de Bundesliga.

Na wederom een aanval uit het boekje kwam Adam Hlozek vrij aan de linkerkant van het veld. De middenvelder hield het overzicht goed, want aan de andere kant kwam Frimpong opstomen. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot koel binnen. Vijf minuten eerder viel de Nederlander pas in voor Nathan Tella.

Eerder waren namelijk Granit Xhaka, Patrik Schick en Exequiel Palacios ook al trefzeler. Xhaka zorgde voor de voorsprong, maar een doelpunt van Hugo Ekitiké gooide roet in het eten. Vlak voor rust was daar echter Schick die boven iedereen en alles uit torende. De spits kopte binnen en Trapp kon slechts een handje tegen de bal aankrijgen.

Vlak voor tijd mocht Victor Boniface ook nog zijn treffer maken. Hij zorgde voor de 1-5, maar het was al de tweede treffer van de dag vanaf de stip voor Leverkusen. In de 58ste minuut scoorde Palacios namelijk ook al vanaf de stip.