Koeman gaat in op afwezigheid Frimpong: 'Je moet altijd beschikbaar zijn voor Oranje'

4 september 2023 om 20:52

Ronald Koeman heeft zich uitgesproken over de situatie rondom Jeremie Frimpong. De back meldde zich afgelopen periode af bij Jon Oranje en daar was de bondscoach niet van gediend.

Frimpong werd door zijn actie wederom niet geselecteerd voor Oranje en Koeman geeft aan dat er namens de KNVB met hem gesproken is. "Inmiddels heeft Nigel de namens de KNVB met Frimpong gesproken. We zijn natuurlijk niet blij met spelers die afzeggen bij Jong Oranje. Wij vinden dat je altijd beschikbaar moet zijn. Daar heeft Nigel met hem over gesproken. Hij wil nog steeds graag voor het Nederlands elftal uitkomen, maar we hebben binnen de KNVB wel gezegd dat hij niet oproepbaar is voor deze periode in september."

Naast Frimpong meldde ook Gravenberch zich af voor Jong Oranje. Koeman kan zich ook in die keuze niet vinden. "Ik vind dat er een verplichting bij spelers moet zijn dat je uitkomt voor wat voor vertegenwoordigend elftal. Als jij denkt af te zeggen bij Jong Oranje en overmorgen weer bij het Nederlands elftal wil zijn, ja, dat is niet zoals wij denken over internationals. Hij snapt dat. Met Gravenberch is dat net zo. Daar zijn we niet blij mee."