Steijn ligt zijn keuze op Gorter toe: 'Op zijn leeftijd moet hij gewoon gaan keepen'

13 augustus om 07:38

Maurice Steijn heeft zijn keuze voor Jay Gorter toegelicht na de blessure van Gerónimo Rulli. De Argentijn raakte geblesseerd, maar miljoenenaankoop Dian Ramaj bleef op de bank.

Volgens Steijn is Gorter een uitstekende keeper. De doelman kwam twee seizoenen geleden over van Go Ahead Eagles, maar heeft nooit een vaste plek onder de lat kunnen veroveren. "Het plan met Jay was om hem anderhalf jaar te verhuren. Ik denk dat hij op zijn leeftijd moet gaan keepen. Dus het was eigenlijk mooi geweest als hij bij een Eredivisieploeg dertig à 34 wedstrijden zou keepen. Dat is eigenlijk nog steeds het plan", begint Steijn op de persconferentie.

Ajax legde in de zomer acht miljoen euro neer voor Ramaj, maar die bleef dus na de blessure van Rulli op de bank. "We hebben een jonge tweede keeper er bij gehaald, maar die heb ik pas een week. Hij heeft een half uurtje tegen Dortmund gespeeld dus ik koos voor Jay omdat hij al veel langer met deze spelers achterin speelt en het Ajax-systeem weet. Dat is waarom de keuze op Jay viel."