Wat is er gebeurd met Ryo Miyaichi? Voormalig publiekslieveling van Feyenoord

6 juni 2023 om 10:14
Laatste update: 6 juni 2023 om 10:29

De Feyenoorders kennen hem nog wel: Ryo Miyaichi. Wat is er gebeurd met de vliegensvlugge aanvaller? VoetbalNieuws geeft meer informatie. 

Nadat Miyaichi op 14-jarige leeftijd als tiener al stages had afgewerkt bij Feyenoord en Ajax, kwam de Japanner in 2011 op zijn achttiende als huurling van Arsenal naar Rotterdam. Meteen werd de vleugelflitser een publiekslieveling in De Kuip. De Japanner was vliegensvlug en al snel belangrijk voor Feyenoord. Miyaichi speelde maar een halfjaar in Rotterdam, scoorde drie keer en gaf vijf assists in twaalf duels voor Feyenoord.

Daarna ging zijn carrière bergafwaarts. Ondanks dat Miyachi nog zeven keer uit mocht komen voor Arsenal, waaronder één CL-duel, werd hij nog drie keer verhuurd, onder meer aan FC Twente. Die verhuurperiodes waren niet allemaal even succesvol.

In 2015 vertrok Miyachi definitief bij Arsenal. Het Duitse Sankt Pauli werd zijn volgende club. Na zes jaar met wisselend succes keerde de aanvaller terug naar zijn thuisland. Inmiddels is Miyachi dertig en speelt hij voor Yokohama F. Marinos.