Weghorst: 'Altijd gezegd alleen naar Old Trafford te willen om er te mogen spelen'

17-01-2023 13:17 Laatste update: 13:35
1

Wout Weghorst is maar wat blij met zijn transfer naar Manchester United. De spits spreekt van een 'geweldig gevoel' en hoopt revanche te nemen in de Premier League.  

De overstap van Weghorst werd vrijdagavond wereldkundig gemaakt door Manchester United. "Het is natuurlijk een geweldig gevoel. Toen ik vorige week hoorde dat ze interesse in me hadden, voelde dat heel speciaal. Ik ben trots dat alles nu rond is en ik een Manchester United-speler ben", aldus de spits, die vertelt over het moment dat de interesse hem ter oren kwam. "Meer dan een week geleden hoorde ik het voor het eerst hoorde van mijn zaakwaarnemer. Ik was samen met mijn vriendin en ze was een beetje in shock toen ze mijn gezicht zag. Het was een speciaal moment."

Weghorst kijkt uit naar zijn debuut voor The Mancunians. "Het is het juiste moment. Ik ben nu dertig jaar en heb veel ervaring, ook in de Premier League. Dat was niet zo succesvol als ik hoopte. Ik keek ernaar uit om terug te keren hier. Het is de grootste competitie ter wereld. Nu ga ik spelen voor een van de grootste clubs in Engeland. Dat is geweldig. Ik voel dat ik er als mens en speler klaar voor ben."

De eerste impressie van de Oranje-international is goed. "Ik ben hier nu drie dagen. Het complex ik natuurlijk van topkwaliteit. De trainingen die ik nu al heb gehad waren erg goed. Ik was ook bij de wedstrijd tegen Manchester City. Daar hoeven we het niet eens over te hebben. Ik heb altijd gezegd dat er een aantal stadions zijn waar ik alleen heen wil als ik er mag spelen. Old Trafford was er één van. De atmosfeer was geweldig."