Waarom Wieffer ervoor heeft gekozen om bij Brighton & Hove Albion te gaan spelen

9 juli om 12:59
Laatste update: 9 juli om 13:02

Mats Wieffer heeft zijn transfer naar de Premier League te pakken. De middenvelder van Feyenoord werd in verband gebracht met meerdere clubs, maar koos voor Brighton & Hove Albion. In gesprek met de clubkanalen van Feyenoord legt hij uit waarom hij juist voor deze club heeft gekozen.

Dat Wieffer deze zomer een transfer zou gaan maken, stond in de sterren geschreven. Verschillende media brachten hem in verband met clubs als Atlético Madrid en AC Milan, maar Brighton bleek het meest doortastend. Dat komt niet uit de lucht vallen.

"Ze volgen me al heel erg lang. Ze weten goed wie ik ben en vinden dat ik bij hun pas", begint Wieffer in zijn afscheidsinterview bij Feyenoord. Er zijn meerdere factoren die er aan hebben bijgedragen dat hij naar Engeland verkast. "Ik denk met name de kans op speeltijd en ook met het oog op dat ze spelers beter hebben gemaakt. Het is ook een plek in Engeland waar je goed kan wonen."

Ook in de selectie van Brighton kan Wieffer naar verwachting al snel aansluiting vinden. "Het is fijn dat je een paar jongens kent, met Yankuba (Minteh, red.) die er nu heen is gegaan. Er zitten ook al drie Nederlanders", besluit de controleur, doelend op Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en Bart Verbruggen.

Het gaat in ieder geval nog even duren voordat Wieffer één van de Nederlanders bij de club gaat zien. Verbruggen is nog met Oranje actief op het EK en zal daarna gaan genieten van een welverdiende vakantie.