Verrassing in de maak: Ndoye zorgt voor voorsprong Zwitserland tegen Duitsland

23 juni om 21:40

Zwitserland is tegen de verhoudingen in op voorsprong gekomen tegen Duitsland. Dan Ndoye was de gevierde man. Eerder dacht Die Mannschaft al de 0-1 te scoren, maar na ingrijpen van de VAR ging de treffer niet door.

Na een counter ontving Zwitserland de bal aan de linkerkant. De Duitse defensie stond niet op scherp en dus kwam Ndoye net voor Antonio Rüdiger. Heel even leek de Zwitserse spits buitenspel te staan, maar het been van de centrale verdediger van Duitsland was net uitgestoken. Manuel Neuer was kansloos en nadat de VAR de treffer goedkeurde konden de Zwitsers wederom feestvieren.

Eerder dacht Robert Andrich zijn eerste doelpunt te hebben gemaakt in het shirt van Duitsland. De middenvelder schoot van afstand en keeper Yann Sommer ging opzichtig in de fout. Hoewel er niets mis was met het schot beging Jamal Musiala kort voor het doelpunt een overtreding. De VAR greep in en riep scheidsrechter Orsato naar de kant. Na kort de beelden te hebben gezien werd de treffer afgekeurd.

Mocht Zwitserland winnen van Duitsland dan wippen de Zwitsers over Die Mannschaft heen in de poule. Met een gelijkspel tegen Schotland en een overwinning op Hongarije hebben de Zwitsers al vier punten. Duitsland boekte twee overwinningen en was al zeker van de volgende ronde, maar een nederlaag betekent wel de tweede plek.

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zondag 23 juni 2024
Stadion
Deutsche Bank Park
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Orsato