Samenvatting Argentinië - Canada

Samenvatting: Argentinië boekt eerste overwinning op Copa América tegen Canada

21 juni om 09:40
Laatste update: 21 juni om 12:18

Argentinië is de Copa América 2024 goed begonnen. In het volgepakte Mercedes-Benz Stadium werden de Canadezen met 2-0 over de knie gelegd. Lionel Messi scoorde zelf niet, maar gaf wel een assist.

Als openingswedstrijd mocht titelverdediger Argentinië het in Atlanta opnemen tegen Canada. Via de play-offs wist het land zich te plaatsen voor het toernooi. De groep wordt compleet gemaakt door Chili en Peru. De Argentijnen hadden het moeilijk, maar vlak na rust wist Julián Álvarez de 1-0 op het bord te schieten. De assist kwam op naam van Alexis Mac-Allister die met gevaar voor eigen leven de bal nog terugtrok.

Na het doelpunt zocht de huidige wereldkampioen naar een verdubbeling. Die bleef lang uit, maar uiteindelijk kreeg Lautaro Martinez hem op zijn naam. Messi zorgde voor de assist, maar de aanvoerder van Argentinië vergat zelf al eerder te scoren. Wel kreeg hij een ongelofelijke schop richting het einde van de wedstrijd. Ismael Koné werd daarvoor bestraft met een gele kaart.

Zoals gewoonlijk was het na afloop een strijd wie het shirt van Messi mocht hebben. Aanvoerder van de Canadese ploeg Alphonso Davies kreeg uiteindelijk de eer. Voor Argentinië staat over een kleine week het volgende duel met Chili te wachten. Canada zal het moeten opnemen tegen Peru.