Dit keer geen panenka voor Giménez: Feyenoord-spits vertolkt heldenrol bij Mexico

22-11-2023 09:26

Een heldenrol voor Sanitago Gimenez bij Mexico. Tegen Honduras schoot de spits in de kwartfinales van de Nations League de eerste strafschop van de serie binnen. Mede dankzij de aanvaller van Feyenoord heeft Mexico een plek in de halve finales van het toernooi te pakken.

Waar Honduras de eerste wedstrijd tegen Mexico met 2-0 had gewonnen, was het nu de beurt aan de Mexicanen. Dankzij de 2-0 van oud-Ajacied Edson Álvarez in de elfde minuut van de blessuretijd, sleepte Mexico er toch nog een verlenging en uiteindelijk strafschoppen uit. Tijdens deze serie was de eerste vanaf elf meter voor Gimenez, die feilloos binnenschoot. Dit was enkele weken tegen RKC wel anders, toen de topschutter een panenka miste.