Nieuws

Kökcü ging vol gas bij Feyenoord na standje Slot: 'Zag eruit als een jeugdspeler'

Kökcü ging vol gas bij Feyenoord na standje Slot: 'Zag eruit als een jeugdspeler'

22-05-2022 11:29

Orkun Kökcü is dit seizoen een van de absolute uitblinkers bij Feyenoord. Naar eigen zeggen is dat het resultaat van hard werken. Het startschot was het moment dat de Turk vroeg in het seizoen een standje kreeg van Arne Slot.

Kökcü sloot vorige zomer later aan bij Feyenoord. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk begon de middenvelder daardoor met een achterstand. "Dan moet je gas geven om aan te haken, al had ik er wel een kleine reprimande voor nodig", aldus de Feyenoorder tegenover Voetbal International. "Na FC Drita-uit kwam de trainer met me praten. Hij zei: Orkun, ik wil je fitter zien dan je nu bent."

Na die reprimande is de Turk vol met zichzelf aan de slag gegaan. De middenvelder ging naar de sportschool met Tyrell Malacia. Ook Lutsharel Geertruida en Reiss Nelson haakten aan. "Reiss is heel goed na de winterstop, dat is geen toeval, maar gewoon het gevolg van hard werken. Dit alles in samenspraak met de medische staf van Feyenoord, hè."

Dit wierp al snel zijn vruchten af. "Al na een paar weken en niet alleen doordat je op het veld ineens meer kan brengen. Per maand stond ik mooier op de foto. Begin dit seizoen zag ik er nog uit als een jeugdspeler, tot mijn broer op een gegeven moment zei: Orkun, je begint nu op een man te lijken. Meer spieren, meer body, gewoon sterker. Veel meer atletisch ook. Je kunt nu goed zien dat ik er stá."

De ontwikkeling van Kökcü is niet onopgemerkt gebleven. VI meldt dat AC Milan, Lazio Roma, AS Roma en Wolverhampton Wanderers hengelen naar de diensten van de Turk. "Ik kijk nog niet verder dan de finale, maar áls ik vertrek, dan hopelijk wel met een prijs, dat is wat ik altijd heb gewild. Maar er is nog niks. Los van dat heeft Feyenoord ook wat te zeggen. Ik sta tot 2025 onder contract, heb het naar mijn zin en word nog steeds een betere voetballer hier."