Nieuws

Feyenoord krijgt opnieuw gigantische boete van UEFA na ongeregeldheden in ECL

Feyenoord krijgt opnieuw gigantische boete van UEFA na ongeregeldheden in ECL

31-03-2022 13:44

Feyenoord weet maar niet te ontkomen aan boetes van de UEFA. Voor de negende keer dit seizoen werden de Rotterdammers door de Europese voetbalbond op de bon geslingerd. In totaal moeten zij nu een kleine tachtigduizend euro aan boetes betalen.

Niet voor het eerst dit seizoen waren er ongeregeldheden tijdens Europese duels voor Feyenoord. Ditmaal ging het mis in het Conference League-tweeluik met Partizan Belgrado. Bij het uitduel richtten de Rotterdamse fans schade toe aan het stadion van de Servische club. Via het persbericht reageert de Stadionclub op de gebeurtenissen, er wordt gerept van een 'teleurstelling'.

'Nooit eerder hoefde Feyenoord in de geschiedenis in één seizoen zoveel geld over te maken naar de UEFA wegens ongeregeldheden van supporters', gaat het statement verder. Maar liefst 405.250 euro maakte de Europese kwartfinalist al over naar de UEFA. Ondanks de sanctie schrijft de club 'blij' te zijn dat uitpubliek in de wedstrijd tegen Slavia Praag gewoon welkom is.

'De club doet daarom met klem een verzoek aan de achterban om de komende wedstrijden tegen SK Slavia Praag niet tot gedrag over te gaan waardoor er nog meer geld aan de UEFA betaald moet worden', is de logische oproep vanuit Feyenoord. 'De voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek blijft actueel. Daarom loopt de club risico om wedstrijden zonder of gedeeltelijk zonder de steun van het publiek te spelen.'

Mochten de Rotterdammers weten af te rekenen met de Tsjechen én de fans zich opnieuw misdragen, dan is het goed denkbaar dat in de halve finale uitpubliek niet welkom is.