Breaking news

'Rutten mondeling akkoord met PSV, alleen handtekening moet nog worden gezet'

'Rutten mondeling akkoord met PSV, alleen handtekening moet nog worden gezet'

29-03-2022 12:25 Laatste update: 12:29

PSV en Fred Rutten zijn tot een mondelinge overeenstemming gekomen over een rol als assistent van Ruud van Nistelrooy. De Eindhovenaren zijn ervan overtuigd dat de oud hoofdtrainer van PSV met zijn ervaring dé persoon is die Van Nistelrooy bij de hand kan nemen.

Volgens De Telegraaf worden alle gemaakte afspraken op dit moment op papier gezet door PSV. Wanner er onder al deze papieren een handtekening staat, wordt de nieuwe staf van de nummer twee van de Eredivisie gepresenteerd. Naast Rutten moet er nog een ervaringsdeskundige worden aangetrokken. Guus Hiddink staat op de nominatie om als klankbord te gaan fungeren.

De stoelendans is inmiddels in gang gezet, want er zijn meerdere verschuivingen binnen de technische staf van PSV. Javier Rabanal komt over van Willem II en wordt de assistent-trainer van Van Nistelrooy. Naast een nieuwe assistent komt er ook een bekende fysiektrainer over. Luc van Agt, die de voormalig spits ondersteunde tijdens zijn eigen kruisbandrevalidatie, zal op parttime basis terugkeren. André Ooijer en Boudewijn Zenden behouden hun functie.