Nieuws

'Promes bekent steekpartij neef in gesprekken met familieleden'

'Promes bekent steekpartij neef in gesprekken met familieleden'

08-03-2022 19:55 Laatste update: 21:48

Quincy Promes heeft in meerdere gesprekken met zijn familie bekend dat hij heeft geprobeerd op zijn neef in te steken. De Oranje-international wordt momenteel verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling.

Dat blijkt uit het strafdossier dat ingezien is door Nieuwsuur. Promes werd, zonder dat hij er weet van had, getapt door de politie. De aanvaller van Spartak Moskou heeft tot op heden alles ontkend, maar uit de tapgesprekken blijkt dat hij zijn neef dood wilde steken. 

"Waarom spring je voor die neef van je? Je hebt zijn leven gered", stuurde Promes diezelfde avond naar zijn vader. Hij kreeg daarop het antwoord: "Quincy, ik wil niet dat je in de problemen komt." Promes zei daarop: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?"

Promes heeft de desbetreffende avond ook nog kort met zijn moeder en tante gebeld. In dat gesprek vertelt zijn moeder dat de neef naar het ziekenhuis is overgebracht. De dertigjarige aanvaller kreeg te horen dat zijn neef in zijn knie geraakt was. Daarop antwoordt Promes: "Dan heeft-ie nog geluk." In datzelfde gesprek zegt de Oranje-international: "Niemand gaat van ons pikken. Hij heeft het vandaag geweten. Ik kon het niet laten. Sorry tante, vergeef me."