Nieuws

Drie debutanten bij Jong Oranje: ook Brobbey in selectie opgenomen

Drie debutanten bij Jong Oranje: ook Brobbey in selectie opgenomen

04-03-2022 13:44 Laatste update: 14:05

De KNVB heeft ook de voorselectie van Jong Oranje wereldkundig gemaakt. Eredivisie Talent van de Maand Daishawn Redan is door bondscoach Erwin van de Looi opgeroepen, net als Brian Brobbey: hij is op de weg terug na een blessure die hem sinds januari (opgelopen tijdens PSV-Ajax) parten speelt. Jan Paul van Hecke, Elayis Tavsan en Thomas Buitink zijn voor het eerst opgeroepen.

Van Hecke speelt bij Blackburn Rovers in het Championship en maakt daar indruk bij de huidige nummer vier van de ranglijst. Zijn eigenlijke werkgever Brighton & Hove Albion heeft hem aan die ploeg uitgeleend. In de Gelderse derby stonden Tavsan (NEC) en Buitink (Vitesse) nog tegenover elkaar. Laatstgenoemde kwam in de slotminuut nog tot scoren en tekende daarmee voor het slotakkoord: 1-4.

Eerder deze week liet Ajax-trainer Erik ten Hag doorsijpelen dat het een reëel scenario was dat Brobbey weer mee zou kunnen doen in de Champions League-duel tegen Benfica van 15 maart. Mogelijk is dat één van de redenen dat Van de Looi een plekje heeft ingeruimd voor de RB Leipzig-huurling voor de EK-kwalificatiewedstrijden voor Jong Oranje met Bulgarije en Zwitserland.

Op 25 maart gaat het O21-elftal op bezoek bij de leeftijdsgenoten uit het voormalig Oostblokland, waar vier dagen later in De Adelaarshorst het Alpenland op bezoek komt. Zwitserland is koploper met zestien punten uit zes duels. Nederland volgt op drie punten achterstand, maar speelde wel een duel minder. Eventueel kan Ryan Gravenberch (20) nog worden opgeroepen. De middenvelder viel bij het Grote Oranje buiten de boot.