Nieuws

Barça-coach Xavi : 'Champions League-muziek maakte me boos'

Barça-coach Xavi : 'Champions League-muziek maakte me boos'

16-02-2022 18:26

Xavi Hernández is nog steeds boos dat zijn ploeg uit de Champions League ligt, maar ziet de Europa League als een mogelijkheid om zich te plaatsen voor de Champions League. Dat zegt de coach van FC Barcelona in de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Napoli.

De winnaar van de Europa League plaatst zich direct voor de Champions League. Barcelona staat momenteel op een vierde plek in de competitie, wat aan het einde van het seizoen genoeg zou zijn voor Champions League-kwalificatie. Xavi wil echter niet op een paard wedden en neemt de Europa League daarom uiterst serieus. "Het is een kans. Als we winnen dan kwalificeren we ons voor de Champions League."

Wel is de Spanjaard duidelijk over welke competitie zijn voorkeur heeft. "Laten we onszelf niet voor de gek houden. We zouden we liever in de Champions League spelen. Het doet pijn dat we er niet meer in zitten. Het horen van de Champions League-muziek op televisie maakte me boos", wordt hij geciteerd door ESPN.

De oud-middenvelder is onder de indruk van tegenstander Napoli. "Ze zijn een compact en ervaren elftal. Ze zijn gewend om te domineren, maar kunnen ook als een blok verdedigen. Het is een Champions League team. We hebben geen geluk gehad met de loting."