Nieuws

Aanvoerder Vormer is onder Schreuder terug bij af

Aanvoerder Vormer is onder Schreuder terug bij af

14-02-2022 12:07 Laatste update: 12:16

Ruud Vormer moet weer plaatsnemen op de bank. De aanvoerder van Club Brugge was onder leiding van Philippe Clement tot de wisselspelers veroordeeld. Met Alfred Schreuder als nieuwe trainer lijkt Vormer hetzelfde lot te wachten.

Philippe Clement vertrok in de winter naar AS Monaco en daarmee kreeg Vormer een nieuwe kans zich in het team te spelen. Schreuder werd de nieuwe man aan het roer bij Blauw-Zwart en de aanvoerder van Club Brugge mocht twee keer een helft meespelen. Afgelopen zondag belandde Vormer echter weer op de bank. De Nederlander kreeg geen speeltijd en moet vrezen voor dezelfde reserverol die hij onder Clement bekleedde. 

Schreuder geeft de voorkeur aan Denis Odoi en is niet een trainer die snel van zijn basiself wijkt. "Elke wedstrijd wisselen? Dat gaan we niet proberen, nee. Maar in het voetbal moet je je plaats verdienen. Als mensen goed blijven trainen, ga ik niet snel wisselen", stelt de trainer. "Ik heb ervaring op die positie – zelf speelde ik altijd als verdedigende middenvelder. Denis biedt ons wat we vragen. Wat we nodig hebben ook. Balans, agressiviteit", vervolgt Schreuder.

Daarmee zit Vormer in een lastige positie: de middenvelder is aanvoerder bij zijn club, maar speelt niet. Vormer pepte zijn ploeggenoten op in de kleedkamer ondanks zijn bijrol. "Ruud is niet bij de pakken neer blijven zitten. Hij was deel van het team, ook al heeft hij niet gespeeld", sluit Schreuder af. 

Club Brugge staat momenteel derde in de Jupiler Pro League. De achterstand op koploper Union Sint-Gillis bedraagt negen punten.