Nieuws

Arnesen bespreekt mislukte Veerman-poging: 'Anders kom je in een obsessie terecht'

Arnesen bespreekt mislukte Veerman-poging: 'Anders kom je in een obsessie terecht'

13-02-2022 12:07 Laatste update: 12:53

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord kijkt tevreden terug op de afgelopen transferperiode, waarin vier versterkingen werden gehaald. Aan de mislukte pogingen om Joey Veerman tot een overstap naar Rotterdam-Zuid te verleiden, moet niet te zwaar worden getild volgens de Deense beleidsbepaler.

Feyenoord is sterk uit de winterstop gekomen en hijgt nummer twee PSV inmiddels in de nek. Met de komst van Patrick Walemark, Cole Bassett, Jorrit Hendrix en Philippe Sandler roerden de Rotterdammers zich nadrukkelijk op de winterse transfermarkt. "We zijn goed bezig geweest denk ik", vertelt Arnesen bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

Dat Veerman uiteindelijk naar Brabant verkaste, heeft volgens de bestuurder een logische verklaring. "De prijs van Joey Veerman was vrij hoog en PSV had gewoon meer geld", verklaart Arnesen. Dat Feyenoord zich wel degelijk in heeft gespannen voor de spelverdeler, beaamt de Deen. "Je doet alles om hem binnen te halen."

Arnesen is blij door te zijn geschakeld naar andere spelers. "Anders kom je in een obsessie terecht." Met Heerenveen kon geen akkoord worden bereikt over de transfersom. "Het is geen makkelijke club om mee te onderhandelen", besluit de technisch directeur.