Mariano Vink vindt dat Thijs Dallinga opgeroepen moet worden voor Oranje

Dallinga maakt indruk in Europa League: "Hij moet bij de Oranje-selectie"

9 november 2023 om 21:40

Thijs Dallinga was donderdag wederom belangrijk voor Toulouse FC en volgens Marciano Vink moet de spits een kans krijgen in Oranje. De analist denkt dat de jonge Nederlander mogelijk het spitsenprobleem kan oplossen voor Ronald Koeman. 

Tijdens de uitzending van Studio Europa denkt de ESPN-analist dat Dallinga toe is aan een oproep voor Oranje. "Voor mij moet hij bij de Oranje-selectie zitten", zegt Vink. "Als je al zo een spitsenprobleem hebt en je hebt iemand die ze ook internationaal makkelijk maakt, dat vind ik dat hij minimaal een kans verdient." 
 
Presentator Jan-Joost van Gangelen komt met opmerkelijke cijfers van Dallinga, die een lijstje heeft laten maken van Nederlandse topscorers in de vijf grootste competities. "Sinds het begin van vorig seizoen staat Dallinga stijf bovenaan, met 24 goals. Daarachter komen Cody Gakpo, Jeremie Frimpong, Donyell Malen en Teun Koopmeiners.  
 
Dit seizoen is Dallinga goed voor drie goals en één assist in elf wedstrijden voor Toulouse in de Ligue 1. In de Europa League is de oud-speler van Excelsior beter op schot: na vier duels staat hij op drie treffers en gaf er zelf één aan.