Nieuws

'Premier League stunt en laat kijkers kennis maken met bodycams'

'Premier League stunt en laat kijkers kennis maken met bodycams'

9 november - 20:28

Spelers van Wolves en Tottenham Hotspur zullen zaterdag tijdens de warming-up bodycams dragen. De Premier League gaat daarmee geschiedenis schrijven, meldt The Daily Mail donderdagavond.  

Op Molineux gaat een speler van beide ploegen met een bodycam lopen voor de wedstrijd. Zo kan je zien hoe een speler beweegt op het veld. Het idee komt van TNT Sports, nadat ze een samenwerking hebben gestart met de Premier League. De wedstrijd tussen Wolves en Tottenham wordt zaterdagmiddag om 13.30 uur afgetrapt. 
 
In de zomer speelde Aston Villa en Newcastle United een oefenwedstrijd in Amerika tegen elkaar met een bodycam op hun lijf. In de Engelse competitie gaat het dit weekend voor het eerst plaatsvinden tijdens de warming-up. In de IFAB-wetten staat namelijk dat het niet toegestaan is om tijdens officiële wedstrijden met een bodycam te spelen, maar TNT hoopt tijdens deze proef de kijkers een uniek beeld te geven.  
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!