Treffer tegen Antwerp is speciaal voor Pepe: oudste doelpuntenmaker ooit

08-11-2023 11:10

FC Porto-verdediger Pepe is de aller oudste doelpuntenmaker ooit in de Champions League. In blessuretijd van de wedstrijd tegen het Royal Antwerp van Mark van Bommel scoorde hij de 2-0. Het was pas zijn derde goal ooit.

Pepe passeerde daarme Francesco Totti. De Italiaan scoorde op 25 november 2014 tegen CSKA Moskou en pakte toen het record in de Champions League. Totti was op dat moment 38 jaar, één maand en 29 dagen oud.

Het algehele record van de Champions League en Europa Cup 1 gezamenlijk stond op naam van Willy Olsen. De Noor had het record sinds 1960 al in handen toen hij met 39 jaar, zeven maanden en zes dagen de 1-1 binnenschoot voor Fredrikstad FK tegen Ajax. De Portugees is met 40 jaar, acht maanden en twaalf dagen een stuk ouder dan de Noorse aanvaller en de eerste speler ooit van 40+ met een doelpunt achter zijn naam.

FC Porto won de wedstrijd dus uiteindelijk simpel met 2-0. In de 32ste minuut schoot Evanilson vanaf de strafschopstip raak, waarna Jürgen Ekkelenkamp in de tweede helft met rood kon vertrekken na een smerige overtreding. Uiteindelijk scoorde Pepe de bevrijdende tweede goal op aangeven van Ajax-huurling Francisco Conceição.