Zaakwaarnemer Rijkhoff over toekomst van spits

'Rijkhoff bekijkt komende januari opties voor toekomst bij Borussia Dortmund'

4 november 2023 om 16:11

Julian Rijkhoff wacht nog altijd op zijn eerste minuten in het eerste van Borussia Dortmund. De oud-jeugdspits van Ajax had na zijn overstap in 2021 inmiddels al verder in zijn ontwikkeling te zijn, waar een dan wel tijdelijk vertrek volgens zijn zaakwaarnemer niet wordt uitgesloten. Zo wordt onthuld in gesprek met Voetbal International.

In de winter van 2021 verliet Rijkhoff de jeugd van Ajax voor een avontuur bij Borussia Dortmund. De achttienjarige spits moet het nog altijd doen met speelminuten in de Onder 19-elftallen van Die Schwarzgelben, waar een debuut in het eerste laat nog op zich wachten. "We hadden gehoopt dat Julian inmiddels iets verder zou zijn bij Dortmund", erkent zaakwaarnemer Dick van Burik. "Julian is natuurlijk een van de toptalenten uit zijn leeftijdscategorie op zijn positie, maar de club vindt dat hij op het moment nog niet klaar is voor het eerste elftal."

Rijkhoff kwam al 54 keer uit voor het reguliere Onder 19-elftal van Dortmund, waarin hij goed is voor 49 doelpunten en elf assists. In het elftal dat de wedstrijden in de Youth League speelt, kwam de spits in 21 wedstrijden elf keer tot scoren. Voor het tweede elftal, dat de wedstrijden in de 3. Bundesliga speelt, heeft Rijkhoff nog geen wedstrijd gespeeld. Wat volgens Van Burik een reden heeft. "In de 3. Liga, waar het tweede team speelt, wordt gewoon heel anders gevoetbald. Dat is eigenlijk alleen maar fysiek geweld."

Afgelopen zomer hoopte Rijkhoff aan te sluiten bij het eerste, nadat hij enkele wegen mocht proeven aan het grote werk. Echter werd de aanvaller weer teruggezet naar de Onder 19. Komende winter gaat Rijkhoff zijn opties bekijken. "Dat Julian de kwaliteiten heeft om Dortmund 1 te halen, is duidelijk", vervolgt diens zaakwaarnemer. "Hoe snel dat gaat, is nog even afwachten. Uiteindelijk moet dit niet te lang duren, nee." Toch heeft Rijkhoff volgens Van Burik nog altijd een duidelijk plan voor ogen. "Doorbreken bij Borussia Dortmund blijft in ieder geval zeker een doel voor Julian."