Incident Bas Dost zet NEC-aanvoerder Lasse Schöne aan het denken

Dost zet teamgenoot aan het denken: 'Het komt te vaak voor de laatste tijd'

1 november 2023 om 14:24
Laatste update: 1 november 2023 om 14:25

Het incident rondom Bas Dost heeft Lasse Schöne aan het denken gezet. De aanvoerder van NEC vertelt in een openhartig gesprek met de NOS dat hij misschien overweegt te stoppen.

Met zijn 37 jaar heeft de Deens aanvoerder van NEC genoeg ervaring binnen de velden. Echter door meerdere incidenten kan hij ook een ervaringsdeskundige genoemd worden op het vlak van in elkaar zakkende spelers. Schöne stond op het veld toen het misging bij Abdelhak Nouri, maar ook vrienden Christian Eriksen en Daley Blind kampen met hartproblemen.

"Ik heb het wel iets te vaak meegemaakt. Daar ga je natuurlijk wel over nadenken en ik heb daarom ook het woord gepakt de dag na het incident met Bas. Ik heb aangegeven hoe ik erover denk en aan de jonge gasten meegegeven als ze er mee zitten, dat ze dan met vrienden, familie of de aanvoerder moeten praten. We moeten er voor elkaar zijn. Het komt iets te vaak voor de laatste tijd. Ik ben ook geen 22 meer en heb een lange carrière gehad."

Of dit nieuwe incident ook daadwerkelijk directe consequenties heeft op de carrière van Schöne, weet hij zelf nog niet. "Ik vraag me af hoelang ik nog door wil. Dat vroeg ik mezelf al af en nu nog meer. Dat gesprek voer ik nu met mensen om mij heen, maar ik heb nog niets besloten."

Het is nog onduidelijk wanneer en of de wedstrijd tegen AZ afgemaakt gaat worden. Op donderdagavond wacht in ieder geval het treffen tussen NEC en Roda JC in de KNVB Beker.