Transfernieuws

'City Group toont interesse in Ajax-jeugd, De Lang moet contracten gaan verlengen'

'City Group toont interesse in Ajax-jeugd, De Lang moet contracten gaan verlengen'

01-11-2023 07:53

Kelvin de Lang, het nieuwe tijdelijke technische aanspreekpunt van Ajax, moet snel aan de bak om het contract van jeugdspelers te verlengen. Het Algemeen Dagblad wijst er namelijk op dat de Amsterdammers moeten zorgen dat Jorrel Hato, Gabriël Misehouy en Stanis Idumbo Muzambo uit handen van de Europese top moeten worden gehouden.

De Lang, de hoofdscout van Ajax, is nadat Klaas-Jan Huntelaar thuiszit met een burn-out, naar voren geschoven als technische man. Een van zijn eerste taken lijkt het verlengen van de contracten van Hato, Misehouy en Idumbo Muzambo. 'Hato (17) was dit kalenderjaar een zeldzaam lichtpunt bij het afglijdende Ajax', schrijft het AD. 'Mislintat wilde zijn jeugdcontract na de roerige transferperiode zo snel mogelijk verlengen en opwaarderen, maar nog voor hij de gesprekken kon openen, werd de Duitser weggestuurd. Daarop ging Huntelaar vast in gesprek met Hato's management, tot hij ziek werd. De Lang moet het toptalent nu, samen met de directie, uit handen van Europese topclubs zien te houden.'

Voor Misehouy en Idumbo Muzambo zou er bovendien al interesse zijn geweest. De City Football Group, de alliantie van clubs die zich vooral committeren aan Manchester City, zou eerstgenoemde in de gaten houden. AA Gent neemt daarentegen 'serieuze pogingen' om Idumbo los te weken. Ajax haalde de 21-jarige spits in 2021 uitgerekend bij die Belgische club op.