Foutenfestival in Alkmaar: Aston Villa geeft AZ oorwassing van jewelste

AZ heeft met ruime cijfers verloren van Aston Villa in de Conference League
26 oktober 2023 om 20:40

AZ heeft donderdagavond geen goede beurt gemaakt in de Conference League. De Alkmaarders wilden wel, maar gingen in een foutenfestival pijnlijk met 1-4 onderuit tegen Aston Villa.

Door de personele problemen kwam Pascal Jansen met de Europese basisdebutant Ibrahim Sadiq op de proppen. AZ begon feller aan het duel dan Villa, maar op een kansje van Dani de Wit na werd het in de openingsfase niet echt heel gevaarlijk. Dat werd Villa al snel wel.

Het was Leon Bailey die wat gelukkig de bal mee kreeg en van buiten de zestien uithaalde. AZ-doelman Mathew Ryan ging niet echt vrijuit en moest na de snelle achterstand wéér snel vissen. Sven Mijnans leed knullig balverlies en daar kon Youri Tielemans van profiteren. Kort na dit moment kreeg ook AZ weer een kans. Vangelis Pavlidis, die het vizier van de afgelopen weken vanavond duidelijk had thuisgelaten, schoot hard en wild over na een vrije schietkans.

Na rust kwam AZ fris ogend uit de kleedkamer, maar al snel werd duidelijk dat er voor de Alkmaarders niets te halen viel. Eerst was het Ollie Watkins die gemakkelijk kon binnen tikken in een rebound waarna ook John McGinn de wedstrijd in vier sloten tegelijk gooide. Na dat moment wilde AZ nog wel en deed het via een goal van Sadiq nog wat terug, maar tevergeefs want dat bleek de einduitslag.

Door de verliespartij ziet AZ Aston Villa met drie punten uitlopen. Zrjinski Mostar en Legia Warschau, de andere twee clubs uit de groep, komen later vanavond in actie.