'Kuyt bereikt principeakkoord: oud-Feyenoorder zaterdag al aan de lijn in Turkije'

'Kuyt bereikt principeakkoord: oud-Feyenoorder zaterdag al aan de lijn in Turkije'
26 oktober 2023 om 12:12
Laatste update: 26 oktober 2023 om 12:14

Dirk Kuyt wordt de nieuwe trainer van het Turkse Konyaspor. Dat meldt de gerenommeerde journalist Salim Manav van nieuwssite Ajansspor. De 43-jarige oud-Feyenoorder zou naar verluidt aanstaande zaterdag al aan de lijn kunnen staan.

De geruchten over een terugkeer van Kuyt als coach hingen sinds het begin van deze week al in de lucht, maar ze lijken nu steeds concreter te worden. De voormalig Oranje-international zou namelijk al een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Komende zaterdag wacht voor hem mogelijk smeteen een mooi affiche. Konyaspor neemt het dan namelijk op tegen Adana Demispor, dat wordt gecoacht door Patrick Kluivert.

Zodoende gaat Kuyt zijn eerste stappen zetten als coach in het buitenland. Nadat hij als speler furore maakte met onder meer Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en het Nederlands elftal, werd de aanvaller eerst jeugdtrainer bij de Rotterdammers. In 2022 volgde zijn eerste, weliswaar niet succesvolle, periode als hoofdcoach bij ADO Den Haag.

Konyaspor staat momenteel op de vijftiende plaats in de Turkse Süper Lig. De ploeg pakte tot dusver negen punten uit evenzoveel wedstrijden.